Meie puurivabasse päevahoidu ja hotelli on oodatud kõik vahvad koerad, kus koer saab tunda end koerana

Teretulnud on kõik tõud, suurused ja vanuserühmad. Puurivabalt ja teiste koertega suheldes veedetud päeva eest on oma omanikule tänulik iga koer. Koerad loovad päevahoius sõprussuhteid, õpivad uusi sotsiaalseid oskusi ning saavad juurde enesekindlust. Eeldame, et Sinu koer on terve, kiibistatud, vaktsineeritud, mitte tiine ja saab hakkama teiste võõraste koertega.

Esimest korda hoidu saabuv koer läbib poolepäevase proovipäeva (kuni 4h). Proovipäeva eesmärk on hinnata Teie koera valmisolekut puurivabaks päevahoiuks/hotelliks. Reeglina saame tervitada koera meie hoius/hotellis peale proovipäeva läbimist, kuid mõnel juhul ei ole koer selleks valmis (liiga ärev, liiga reaktiivne, puudulik kontakt hoidjaga, oskamatus rihmas turvaliselt jalutada, jne.). Juhul kui koer ei ole piisavalt sotsialiseeritud, et pärast proovipäeva meie tavaformaadis päevahoius/hotellis käima hakata lepime omanikuga kokku plaanis kuidas koera eelnevalt treenida individuaalselt.

Meie päevahoiu ja hotelli ruumid on disainitud selliselt, et igale koerale jätkuks arvestuslikult min. 6-7 ruutmeetrit pinda.

Meie päevahoiu ja hotelli tüüpiline päev

  • hommikune õues olemise aeg (meie turvalisel õuealal rihmavabalt). Rihmas jalutamine Tondi piirkonnas koerajalutajaga toimub ajavahemikus 12:00-14:00 (lisateenusena)
  • hommikune söögiaeg hotellikoertele eraldatud ruumides
  • hommikune tutvumine ja aktiivne aeg – arendavad tegevused ja mängud siseruumides ja õuealal nii koerad omavahel kui hoidjaga (ca. 1-1.5 h)
  • päevane rahulik aeg, et koerad saaks päriselt puhata, mis moodustab ca. pool kogu päevahoius olemise ajast. Selleks on olemas nii eraldi minitoad, pesad, madratsid, põrandapinnast kõrgemal lamamiskohad. Rahulikku aega võib veeta ka lihtsalt kergelt pehmel kummikattega põrandal
  • vastavalt aastaajale on siseruumides temperatuur vahemikus 20-25 C
  • kõikidel koertel on alati ligipääs värskele joogiveele

Mõned olulised asjad, mis tagavad Sinu koerale turvalise ja meeldiva päeva meie päevahoius

  • turvalisuse huvides võib esimest korda päevahoius olev koer käia ringi lohiseva jalutusrihmaga
  • koerale võidakse pannakse jalga püksikud või nn. pissivöö – puhtus on meile väga tähtis
  • koertel on siseruumis kaelas kaelarihm, muidu trakse kandvad koerad kannavad meie hoiu kaelarihma
  • ruumides on mitu reaalajas töötavat kaamerat, koeraomanik saab alla laadida nutitelefoni rakenduse Ezviz (peale mida saadame privaatse lingi kaameraga ühenduse saamiseks), mis võimaldab tal jälgida 24/7 päevahoius või hotellis oma ja teiste koerte tegevust
  • kasutame iga koera käitumise dünaamika mõistmiseks ning sisuka tagasiside andmiseks Syncpet rakendust

Õnnetuste vältimine on meile prioriteet nr. 1 – kõik meie meeskonnaliikmed on läbinud väikeloomade esmaabikursused ja koertekoolitaja Siim Oja sisekoolitused, msi toimuvad kord iga kahe kuu tagant. See võimaldab neil anda asjatundlikku esmaabi õnnetuste korral ja vältida koerte omavahelisi konflkte, mis võivad tekitada neile vigastusi. Siiski võib erandjuhtudel ette tulla äkilisi või ettenägematuid õnnetusi, mille käigus võib kannatada saada päevahoius või hotellis viibiv koer või isik. DLT omab kehtivat Seesam Kindlustuse vastutuskindlustust õnnetusjuhtumite vastu võimaldades DLT osaleda ravikulude ja muude õnnetusjuhtumiga seotud kulude katmisel.

Päevahoius ei sunnita koera kaasa tegema tegevusi, mida koer ei soovi kaasa teha - kõik on vabatahtlik

  • eraldame päevahoius suured ja väikesed tõud ning väga erineva energiatasemega koerad eraldi ruumi osadesse
  • ärevamad koerad eraldatakse pelgalt lühiajaliselt (loetetud minutid) rahunemiseks boksi – see ei ole karistus vaid teiste koerte turvalisuse huvides kasutatav meede, et stressis või liigselt domineeriv koer saaks rahuneda
  • koerad saavad palju aega veeta värskes õhus meie turvalisel väliõuealal

Nufnuf päevahoid on Eesti esimene puurivaba päevahoid koertele

Koerad õpivad puurivabalt koos olles uusi sotsiaaalseid oskusi, väheneb pikalt päeval kodus üksiolemisest tekkiv ärevus (nt. kontrollimatu haukumine, närimine, jne.) ning tõenäosus sattuda konfliktsetesse olukordadesse inimeste ning teiste loomadega (nt. reaktiivne käitumine tänaval võõraste koerte suhtes).

Võidavad kõik – koer, tema omanik ja kogukond, kus selline koer elab

Omanik, kelle koer käib regulaarselt meie puurivabas päevakeskuses märkab üsna pea, et koera käitumine muutub enesekindlamaks. Samuti omanikule arusaadavamaks, sest korraldame päevahoiu ruumides ka minikoolitusi koeraomanikele ja anname tagasisidet koera arengust.

Päevahoidu on reeglina teretulnud koerad alates 6. elukuust, sest kuni selle eani vajab kutsikas tervilikuks arenguks rutiini ja tuge oma kodult, mida me päevahoius pakkuda ei saa.